Back to top/back home - Malmgård Sjundeå small logo

FODER FÖR SMÅSKALIG HUSDJURSPRODUKTION/DJURHÅLLNING

Vi på Malmgård Sjundeå vill göra så att det goda växer även hos Er. Hos oss hittar du ett sortiment som täcker hela foderbehovet för flera olika husdjur. Vi kan betjäna småskaliga husdjursuppfödare med spannmål, torrhö, ensilage, kraftfoder, proteinfoder och strö. Vi har även några specialprodukter som dina djur säkert uppskattar. Så som lyx fröblandning, sockerbeta, slicksten och torrhökub som tidsfördriv. Tag gärna kontakt för att göra upp en utfodrings plan för dina djur.

KVALITETSHÖ FÖR HÄSTAR

Kvalitetshö för hästar är en produkt som håller bra kvalitet från år till år. Väderleken sätter ibland sina begränsningar men vår hötork säkerställer alltid en jämnkvalitet. Denna produkt säljes i första hand på kontrakt. Några av landets främsta stall utfodrar med våra produkter.

TORRHÖ

Vi har även torrhö för nöt, får och andra djur som föredrar smakligt torrhö.

FODER SPANNMÅL

Vi på Malmgård Sjundeå odlar och skördar spannmål med respekt för naturen och miljön. Även om vi vill värna om grödornas kvalitet så brukar vi alltid på naturens villkor. Vi vill vara ansvarsfulla och se till att vi kan bruka den goda jorden i flera generationer framöver. Jorden vi skördar är bara till låns av följande generation. Därmed kan vi erbjuda kvalitativt och hälsosamt foder för småskalig husdjursuppfödning.

Efter all omsorg under växtperioden är det dags för skörd. Vid skörd har ogräs och andra växtrester sållats ut varsamt av skördetröskan. Efter skörd torkas foderspannmålen i en varmluftstork ner till 14% fukthalt. Detta garanterar en säker lagring.Under torkning sorteras ytterligare lättare kärnor ur partiet. Slutresultatet är ett foderspannmål av bästa kvalitet. Fodret kan säljas i lösvikt eller i säckar om 600 kg eller mindre papperssäckar.

TORRHÖKUB

Hästarna tycker om att gnaga och roa sig med kuben. Den är såpass hård att inte hästen kan söndra den. Men genom att gnaga på den har hästen ett fenomenalt tidsfördriv i stallet, trailern eller på tävlingsresan. Istället för att fodra flera kilo hö som äts upp snabbt under väntan på sin prestation kan man ge en kub som har längre tidsfördriv och mindre energi . Eller för hästar som om kvällarna blir oroliga i stallet och kanske gärna äter på inredningen, då är också ”stresskuben” ett utmärkt alternativ. Grisarna gillar också kuben som tidsfördriv. Melasset i kuben håller grisarna intresserade. Om man blötlägger kuben en stund finner även hönsen det intressant att picka grönt foder. Många andra gnagare finner det intressant.

LYX FRÖBLANDNING

En fröblandning med doft av anis. Lyx fröblandningen är speciellt framtagen för hönsfåglar. Som sådan passar den även utmärkt på småfågel bordet. Fröblandningen är perfekt för att öka smakligheten i vanlig spannmål. Genom att blanda i lite av fröblandningen i vanlig spannmål får man ett smakligt och drygt foder för de flesta djur på hembacken.

RAPSKROSS

Vi pressar själv rapsolja ur egen rapsproduktion. Vi ser värmen på vintern växa på åkern om sommaren. Det vill säga vi värmer upp en del byggnader på vintern med rapsolja. När vi pressar raps får vi en restprodukt som kallas rapskaka. Den tar vi tillvara i form av pellets. Denna pellets passar utmärkt som protein tillskott för de flesta husdjur, framförallt nöt och grisar. Vi levererar rapskross/pellets i storsäck om ca.600kg.

RAPSOLJA

Enligt överenskommelse som fodertillskott. Gör fodret smakligare och smidigare för flera husdjur.

HALM

Beroende på hösten har vi varierande mängder till förfogande som strö för husdjuren. Lönar sig att höra sig för i tid, helst i början av augusti.

VILTBETA

Under säsong kan Viltbetan plockas med blast för utfodring av flertalet olika husdjur. Den söta viltbetan gillas av flera djur, liksom den saftiga blasten.

HUNDFODER

Vårt hundfoder kommer från England och står för hög kvalitet. Tack vare få mellanhänder och liten organisation kan vi erbjuda hög kvalitet till billigt pris. Är din hund hyper aktiv springare eller intensiv jakthund ( med andra ord för hundar som jagar/springer hela dagar i sträck) passar fodret Prestige 30 med 30% protein utmärkt. Detta foder rekommenderas även till valpar.Vi har i vårt sortiment även 3 andra produkter som lämpar sig för normal aktiva, Prestige 25 och soffliggare Prestige 23. Även ett Sensitiv 23 foder för känsliga hundar. Vi på Malmgård Sjundeå vill erbjuda ett bra och billigt foder för den medvetne hundägaren! För hundens och plånbokens bästa! Vi betjänar dig i foderlagret måndagar och fredagar kl. 15-18.00. Övriga tider enligt överenskommelse.

Malmgård Sjundeå riistarehu

Här växer det goda