Back to top/back home - Malmgård Sjundeå small logo
Maskinstation Sjundeå

VILTFRÖ

Vår odlingsyta är över 400 hektar med både traditionella odlingsgrödor och specialväxter. Gården kan i finska mått ses som en stor gård men vi brukar alltid med respekt för naturen.

Malmgård Sjundeå

Viltfrö Ab investerar en stor del av den årliga omsättningen i produkt utveckling och försöks odling. Vår målsättning är att kunderna lyckas med sin etablering av viltåkrar. Därmed söker vi ständigt efter bättre och smidigare etablerings metoder samt nya intressanta viltåker blandningar.

Viltfrö Ab är ett familjeföretag som har en nästan 30 års erfarenhet av jordbruks- och fröhandel, såväl nationellt som internationellt.

Viltfrö Ab har hittills alltid drivits av Markus von Weissenberg. Han har i tiderna studerat till hortonom i Danmark, jobbat med växtskyddsmedel på Farmos i Åbo, jobbat som miljöplanerare i nästan alla länder i Mellan Östern och drivit egna företag sedan 1980. Efter att i flera år basat för ett fröföretag riktat till yrkesodlare har han de senaste 10 åren helt dedikerat sig för fröblandningar för viltåkrar. De gedigna erfarenheterna har han givetvis kanaliserat via sitt företag Viltfrö Ab till nytta för alla oss som uppskattar viltåkrar och viltvård.

Markus von Weissenberg har redan en tid övervägt att stiga åt sidan från sitt företag som han så beundransvärt har byggt upp genom åren. Ett väl skött företag som utvecklats till en ledande leverantör av viltfrön, fröblandningar under märket Diana är väl uppskattade bland viltvårdare, jägare och jordbrukare. Det är inte lätt att stiga åtsidan ur ett dylikt livsverk. Under senaste året har dock Markus hittat ett passligt hem för företaget. Företaget avyttrades inte utan krav. Markus ville säkerställa företagets kontinuitet och framtid. Detta krav kunde han se att uppfylldes då en annan företagar familj i Sjundeå, Sebastian Sohlberg, berättade om sina visioner. Därav började en ny era för Viltfrö Ab, som numera är en del av brändet Malmgård Sjundeå. I praktiken kommer all erfarenhet och kunskap att överföras till den nya ägaren under en period av tre år. Malmgård Riistasiemen kommer att gå in i en ny tid, ännu starkare än förut och redo för framtida utmaningar.

Som en del av Malmgård Sjundeå kommer företaget att göra fler odlingsförsök, uppgradera organisation och utrymmen så att vi bättre kan svara på dagens krav av affärsverksamhet. Nya marknader har redan öppnats och framtiden får utvisa hur denna saga fortsätter.

Säkert är iallafall att man i Malmgård Sjundeå har stor respekt för den erfarenhet och det kunnande som Markus med sin personal besitter. Tillsammans skall vi göra viltvården ännu bättre i Finland och Norden.

Vår verksamhet kan man, tillsvidare följa under denna länk, men i framtiden kommer denna hemsida att handha all information.

Även i Fbook på namnet Gameseed Ltd. / Riistasiemen Oy / Viltfrö Ab

Kontakt

Viltfrö Ab
Ruohonpäägatan 10
20300 Åbo

Kontors
Ruohonpäänkatu 10
20300, Åbo

Förpackningscentraler
Niitunniskantie 7
20320, Åbo

+358 400 784 449
riistasiemen@riistasiemen.fi

Malmgård Sjundeå

Här växer det goda